roman cümlesi

"İnsan hayatı, okunması gerekli kitapların yanında çok, ama çok kısadır. İyi bir okuyucunun okuyabileceği kitap sayısı iki, üç bini geçmez. Bu nedenle asla rastgele okumamalıyız. Ben kitap değil, yazar okuyun derim." (Mehmet Eroğlu)

24 Ekim 2011 Pazartesi

"Mesele"nin Kasım Sayısı Matbaaya Gönderildi

"Mesele" kitap dergimizin Kasım 2011 tarihli 59. sayısı matbaaya gönderildi ve 3 Kasım Perşembe günü dağıtımı yapılmış olacak. "Mesele"nin bu ayki geniş kapak röportajı, "Aşk Şiirleri Antolojisi" başlıklı son şiir kitabı yeni yayınlanmış olan şair Haydar Ergülen'le yapıldı. Şairin çocukluk ve gençlik çağlarından etkilendiği yazarlara ve şiir anlayışına kadar bir sürü mevzunun konuşulduğu röportajı, dergimizin editörü Berat Günçıkan yaptı. Röportajın başlığı, "Dağlar, İnsanlar ve Hatta Ölüm Bile Yorulduysa, Şimdi En Güzel Şiir, Barıştır".

Bu ay en dikkat çeken makale/yazı, daha önceki sayılarda da güncel siyasetle ilgili birçok makalesini yayınladığımız ve "Avrupa Birliği ve Türkiye: Bir Dayanak/İnandırıcılık İkilemi" ve röportaj kitabı "Müzakerelerden Üyeliğe: AB-Türkiye Gündemindeki Sorunlar" gibi kitaplarıyla tanınan, Greenwich Üniversitesi öğretim üyesi Mehmet Uğur'un kaleminden. Mehmet Uğur "Çıplak Kral AKP: 'Sahte Kahraman'dan 'Şirret'e" başlığını verdiği yazısında, AKP'nin kaptanlık ettiği devletin seçim sürecinde ve sonrasındaki bazı pratiklerini irdeliyor ve bu pratiklere karşı muhalefetin Türkiye'nin tek şansı olduğuna dikkat çekiyor.

"Mesele"nin Kasım sayısında ayrıca, Semra Topal'ın Ayrıntı Yayınları'ndan çıkmış olup, müstehcenlikten dolayı mahkemeye düşen kitabı "Ölüm Pornosu" üzerine yazısı, Nilüfer Zengin'in Başbakan'ın annesinin ölümünün sonra medya ve kendi yandaşlarınca nasıl bir fayda nesnesi haline getirildiğini anlatan yazısı, Mehmet Eroğlu'nun "Emine" romanında işlenen ana karakterin ayna tutulduğu bir söyleşi, yine Berat Günçıkan'ın "Çıt Yok" adlı yeni kitabı Mefisto Kitaplığı'ndan çıkan İsmail Güzelsoy'yaptığı söyleşi, Volkan Aran'ın "Occupy Wall Street" (Wall Street'i İşgal Et" hareketi eylemlerinden yola çıkarak kaleme aldığı bir analiz yazısı ve son festivallerde gösterilen yeni filmlerden hareketle, Türk sinemasının günümüzdeki halinin ek umut vermediğini gösteren Özlem Altunok'un ve Barış Yıldırım'ın Özcan Alper filmleriyle ilgili yazıları yer alıyor...

Derginin diğer yazıları da Hülya Soyşekerci'nin Alime Mitap'ın "Ateş Çiçekleri" kitabı, Mustafa Günay'ın Rıfat Ilgaz şiiri, Sarphan Uzunoğlu'nun Yaşar Kurt ve Gül Yaşartürk'ün Nuri Bilge Ceylan'ın "Bir Zamanlar Anadolu'da" filmiyle ilgili çalışmaları...
Berat Günçıkan ve Haydar Ergülen



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder